среда, 12 ноября 2014 г.

Життя тварин

Життя тварин

Тварини (лат. Animalia або Metazoa) – традиційно (з часів Аристотеля) виділяється категорія організмів, в даний час розглядається в якості біологічного царства. Тварини є основним об’єктом вивчення зоології.

Розмноження

  Статеве розмноження у тварин забезпечують спеціалізовані статеві клітини - чоловічі (сперматозоїди) та жіночі (яйцеклітини). Унаслідок злиття цих клітин відбувається запліднення. Нова особина у деяких випадках може розвиватися і з незаплідненої яйцеклітини.
     У тварин, що мешкають на суходолі, переважає внутрішнє запліднення, яке відбувається в статевих органах самки (комахи, плазуни, птахи, ссавці). Зовнішнєзапліднення притаманне насамперед мешканцям водойм: молюскам, багатьом рибам, жабам тощо.
  

З розмноження нова тварина розвивається з однієї нестатевої клітини. Найпоширеніший спосіб нестатевого розмноження - поділ клітини навпіл, коли материнська клітина ділиться і дає початок двом однаковим за розмірами і спадковим матеріалом дочірнім клітинам.
Живлення

Ріст 

Під ростом розуміють збільшення розмірів організму, його маси.Розвитком називають процес ускладнення структури організму, спеціалізації і диференціації його органів та тканин внаслідок якісних змін.Індивідуальний розвиток тварин поділяється на два основних періоди:-         внутрішньоутробний (ембріональний);-         після утробний (постембріональний). 



Відео




Комментариев нет:

Отправить комментарий